WAT IS

Door samen met ouders, leerkrachten en andere betrokkenen de krachten te bundelen, willen we eraan bijdragen dat het kind meer plezier gaat beleven in zijn dagelijkse activiteiten en zich optimaal kan ontwikkelen.

Wat is Spelende Wijzer?

 

Spelende Wijzer is een Ergotherapie Praktijk voor kinderen en jongeren. Voordat we wat vertellen over ergotherapie en de kinderen voor wie we wat kunnen betekenen, zullen we ons even voorstellen:

Mijn naam is Mariëlle Bartholomeus. Ik ben in 1992 afgestudeerd aan de Hogeschool Heerlen. Na ruim 13 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening, vooral met kinderen met verschillende gedrags-, opvoed- en ontwikkelingsproblemen, ben ik in 2006 gestart met mijn eigen praktijk.

Na een aantal jaren zelfstandig te hebben gewerkt, is het initiatief ontstaan om een diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jeugdigen op te zetten. Begin 2014 was dit een feit en opende KIZOOM haar deuren.

 

In verband met uitbreiding en verandering van activiteiten zal ik vanaf september 2017 niet meer zelf behandelingen uitvoeren. Ik blijf wel praktijkhouder en zal de collega's van Spelende Wijzer inhoudelijk en organisatorisch ondersteunen.

Mijn naam is Melissa van Nispen, woonachtig in Breda.

Ik heb in 2014 de opleiding Ergotherapie afgerond. Na de opleiding ben ik mij direct gaan specialiseren op de doelgroep kinderen. Binnen verschillende ergotherapie settings heb ik ervaringen opgedaan en ben ik mijzelf verder gaan specialiseren in het werken met kinderen die problemen ervaren binnen de Sensorische Informatieverwerking. Daarnaast behandel ik geregeld kinderen vanuit het Speciaal Basis Onderwijs met verschillende diagnoses en hulpvragen betreft de prikkelverwerking, plannen en organiseren, fijne motoriek en dagelijkse handelingen.

Ik werk met onwijs veel enthousiasme en plezier met de kinderen en vindt het belangrijk dat een kind en ouder zich gehoord voelen. Kinderen en hun omgeving ondersteunen en adviseren met oog op een betere ontwikkeling van het kind, geeft mij een voldaan gevoel.

 

 

 

 

Werkdagen:

dinsdag, woensdag en donderdag

Mijn naam is Irene van Dijk en ik heb in 2011 de opleiding Ergotherapie afgerond. Sinds 2012 werk ik met veel plezier met kinderen en hun ouders of verzorgers in de eerstelijns praktijk. In de afgelopen jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in het werken met kinderen met problemen in de sensorische informatieverwerking of in de aanpak van taken. Daarnaast behandel ik regelmatig kinderen met fijn motorische problematiek. Ieder gezin komt met een eigen verhaal en hierop gaan we samen de uitdaging aan om het kind weer lekker in zijn vel te krijgen en beter te laten functioneren in zijn of haar omgeving. Door te werken vanuit de creativiteit en interesse van het kind, zijn behandelingen vooral gericht op leren en ervaren.

 

Werkdagen:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Mijn naam is Pascalle Renne-Baljon en ik ben sinds begin 2018 als kinderergotherapeut werkzaam bij Spelende Wijzer. Ik heb hier een mooie nieuwe uitdaging gevonden waarin ik mijn passie – het werken met kinderen – opnieuw kwijt kan.

In 1997 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Zuid in Heerlen, waarna ik ruim 20 jaar gewerkt heb als kinderergotherapeute bij een revalidatiecentrum. Ik heb me hier verder gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van kinderen met een brede diversiteit aan diagnoses, zoals problemen met sensorische informatieverwerking, problemen met grove en fijne motoriek en schrijfproblemen.

Het werken met kinderen en het begeleiden van hun ouders vind ik erg dankbaar werk. Het kunnen beantwoorden van hun vragen, het bieden van concrete handvatten in de opvoeding en het opbouwen van een band met kinderen en ouders vind ik een mooi en voornaam onderdeel van dit werk.

Werkdagen:

woensdag, donderdag en vrijdag

Ergotherapie voor kinderen

 

De ontwikkeling van kinderen verloopt niet altijd zonder problemen. Kinderen kunnen

problemen krijgen met verschillende dagelijkse activiteiten zoals uit en aankleden; eten; schrijven; contact maken met leeftijdsgenootjes of zelfstandig spelen. Een ergotherapeut analyseert waarom een kind moeite heeft met deze zaken en stimuleert de normale ontwikkeling van het kind. Om dit te bereiken is een nauwe samenwerking met eenieder die betrokken is bij het kind, zoals ouders, leerkrachten en overige behandelaars, nodig.

Specialisaties binnen de praktijk

 

Sensorische Informatieverwerking

Schrijfdans

CO-OP

School AMPS

Werken met autisme en ADD/ADHD

Werken met ontwikkelingsdyspraxie en DCD

Werken met hoogbegaafden

ReAttach (kind/gezin en autisme)

 

ADRES:

Dr. Hub van Doorneweg 91

5026 RB Tilburg

T: 06 - 2460 4949 (Irene)

06 - 2460 4871 (Melissa)

06 - 2460 4720 (Pascalle)

06 - 4474 0526 (Mariëlle)

E: Contact formulier

OPENINGS TIJDEN:

Maandag t/m Vrijdag - 08:30 tot 18:00

Zaterdag en Zondag GESLOTEN

 

 

DISCLAIMER

ALGEMENE VOORWAARDEN

Copyright 2015 - 2018 @ Spelende Wijzer