FIJNE MOTORIEK

Fijne motoriek

 

Doelgroep

 

Scholen of instellingen die meer willen weten over de ontwikkeling van fijne motoriek en over hoe je eerste signalen van fijn motorische problemen bij jonge kinderen kunt oppikken. De workshop is speciaal ontwikkeld voor groepen 1 en 2 van het basisonderwijs, maar kunnen ook voor een MKD of KDV worden aangepast.

 

 

Doel van de deskundigheidsbevordering

 

Leerkrachten van groep 1 en 2 hebben meer zicht op de fijn motorische ontwikkeling van het jonge kind en zijn in staat problemen te signaleren aan de hand van observatielijsten die hier speciaal voor zijn ontwikkeld.

 

 

Opbouw deskundigheidsbevordering

 

Als “voorbereiding” op de workshop worden in de klas enkele kinderen door de ergotherapeut geobserveerd aan de hand van observatielijsten. De leerkracht bepaalt welke kinderen voor observatie in aanmerking komen. De observatielijsten zijn speciaal ontwikkeld voor het signaleren van fijn motorische problemen bij kleuters. De observatie vindt groepsgewijs plaats, er worden maximaal 5 kinderen geobserveerd tijdens een vooraf afgesproken knutsel activiteit. Deze observatie wordt op video gezet en de video beelden worden gebruikt tijdens de deskundigheidsbevordering. Na de observaties in de klassen is er een bijeenkomst waarin uitleg gegeven wordt over fijn motorische ontwikkeling bij kinderen en over problemen die je in deze ontwikkeling zou kunnen tegenkomen. Er wordt gestreefd naar een interactieve bijeenkomst die verhelderd wordt aan de hand van de video beelden en praktische opdrachten. De deelnemers krijgen na afloop een set observatielijsten die zij zelf kunnen gebruiken voor observatie van kleuters in hun eigen klas.

 

 

 

Praktische informatie

 

Duur workshop: 4 uur (1 dagdeel)

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 20

 

 

Kosten

 

Voorbereiding workshop: € 75,- (Excl.BTW) per uur

workshop: € 75,- (Excl.BTW) per dagdeel per persoon

Gemaakte reiskosten

 

Wilt U meer informatie over deze deskundigheidsbevordering, neem dan contact op via de contact pagina

ADRES:

Dr. Hub van Doorneweg 91

5026 RB Tilburg

T: 06 - 2460 4949 (Irene)

06 - 2460 4871 (Melissa)

06 - 2460 4720 (Pascalle)

06 - 4474 0526 (Mariëlle)

E: Contact formulier

OPENINGS TIJDEN:

Maandag t/m Vrijdag - 08:30 tot 18:00

Zaterdag en Zondag GESLOTEN

 

 

DISCLAIMER

ALGEMENE VOORWAARDEN

Copyright 2015 - 2018 @ Spelende Wijzer